Hjälp och support 031 – 333 44 33

Vitaminer

Allmänt om vitaminer

Definitionen för vitamin är följande: ”Organiskt ämne som är nödvändigt för kroppens funktioner och som måste tillföras med maten eftersom kroppen inte själv kan bilda ämnet i tillräcklig mängd”. Vitaminer kan i allmänhet inte syntetiseras i tillräckliga mängder för att möta kroppens behov och därför måste vitaminerna erhållas från kosten eller från en syntetisk källa. Därför kallas vitaminer väsentliga/nödvändiga näringsämnen. Om ett vitamin inte finns i en tillräcklig mängd i vår kost, eller absorberas ordentligt av kroppen kan en specifik bristsjukdom utvecklasAbsorptionen av vitaminer och mineralämnen sker i tunntarmens två nedersta delar, jejunum och ileum. Vitaminerna absorberas i första hand genom diffusion (passiv process).

Egentligen finns det bara 13 vitaminer. Ett flertal ämnen har under årens lopp felaktigt ”upphöjts” till vitaminstatus. Här är B15 eller pangaminsyra ett exempel. När det gäller B-vitaminer är det bara B1, B2, B6, och B12 som ska benämnas med en siffra. Som nämnts tidigare måste vitaminer tillföras kroppen med maten. Följande undantag gäller dock: Vitamin A och niacin kan bildas i kroppen om karoten respektive aminosyran tryptofan finns i maten. Vitamin K och några B-vitaminer kan bildas i tjocktarmen med hjälp av mikroorganismer, men endast K-vitamin och biotin anses kunna bilda tillräcklig mängd utifrån våra behov. Dessutom kan vitamin D bildas genom UV bestrålning av kolesterol i huden.

 

Vitaminer och överviktskirurgi

Här kan du ta del av senaste nytt om vitaminer samt fakta relaterat till överviktsoperation (gastric bypass eller sleeve gastrectomy).

 

Beställ ett provpaket!

För endast 49 kronor kan du testa en tablett av samtliga smaker (hallon/persika, jordgubb, apelsin och citrus) och formuleringar (tugg- och brustablett) av Baricol Complete!  Du får även en rabattkod som du kan använda vid nästa köp (värde 49 kronor).

Baricol Bariatrics - för ett fortsatt bra liv!

Våra hjärtefrågor

Vi skapade företaget Baricol Bariatrics med ett mål i åtanke: att hjälpa människor till ett fortsatt bra liv! Vi gör det genom att ge våra kunder tillgång till skräddarsydda produkter och tjänster av högsta kvalitet.

Koncentrerade nyttigheter

Vi söker världen över för att hitta nyttiga ingredienser av högsta kvalitet. Vår produktion sker hos noga utvalda och certifierade fabriker i Europa. Det betyder att vi kan erbjuda dig som kund innovativt och hälsosamma produkter med ett innehåll anpassade efter speciella förutsättningar.

Experter inom hälsa

Sedan företaget grundades i slutet av 2014 har våra medarbetare med gedigen bakgrund inom nutrition, medicin och life science arbetat outtröttligt för att skapa produkter och tjänster som verkligen gör skillnad varje dag i fler än 10 länder.