Hjälp och support 031 – 333 44 33

Mineraler

Allmänt om mineraler

I kroppen finns minst 50 olika grundämnen, och mer än 20 av dessa har en känd funktion. Fyra grundämnen, nämligen väte, kol, syre och kväve, utgör kroppens huvudsakliga byggstenar. De bygger upp vatten, vitaminer, kolhydrater, fetter och proteiner, substanser som utgör 95-96% av kroppsvikten. Resten, det vill säga ca 4-5%, utgörs av mineralämnen.

Absorptionsgraden varierar mellan olika mineralämnen. En del kan lagras i en vävnadsdepå och tas i anspråk när absorptionen i tarmen är låg. Efter att mineralämnen absorberats kan utsöndringen ske genom urin, svett och galla. Mineralämnen som inte absorberats utsöndras med avföringen. I tarmen kan olika mineralämnen samverka med varandra eller med andra ämnen. Olika ämnen kan stimulera eller hämma absorptionen av ett specifikt mineralämne. Exempelvis kan järntillskott hämma zinkabsorptionen. Stora intag av ett mineralämne kan förutom att hämma upptaget även försämra transport och funktion hos ett annat ämne. Detta är särskilt viktigt att tänka på när man tillför kroppen stora mängder mineralämnen, exempelvis från kosttillskott.

Mineraler och överviktsoperation.

Här kan du ta del av senaste nytt om mineraler samt fakta relaterat till överviktsoperation (gastric bypass eller sleeve gastrectomy).

 

Beställ ett provpaket!

För endast 49 kronor kan du testa en tablett av samtliga smaker (hallon/persika, jordgubb, apelsin och citrus) och formuleringar (tugg- och brustablett) av Baricol Complete!  Du får även en rabattkod som du kan använda vid nästa köp (värde 49 kronor).

Baricol Bariatrics - för ett fortsatt bra liv!

Våra hjärtefrågor

Vi skapade företaget Baricol Bariatrics med ett mål i åtanke: att hjälpa människor till ett fortsatt bra liv! Vi gör det genom att ge våra kunder tillgång till skräddarsydda produkter och tjänster av högsta kvalitet.

Koncentrerade nyttigheter

Vi söker världen över för att hitta nyttiga ingredienser av högsta kvalitet. Vår produktion sker hos noga utvalda och certifierade fabriker i Europa. Det betyder att vi kan erbjuda dig som kund innovativt och hälsosamma produkter med ett innehåll anpassade efter speciella förutsättningar.

Experter inom hälsa

Sedan företaget grundades i slutet av 2014 har våra medarbetare med gedigen bakgrund inom nutrition, medicin och life science arbetat outtröttligt för att skapa produkter och tjänster som verkligen gör skillnad varje dag i fler än 10 länder.