Hjälp och support 031 – 333 44 33

Beställningar från utlandet

Beställningar från utlandet
16 november 2017 vildmarksdata

Att tänka på om du beställer utanför Sverige

Baricol® Complete får fler och fler användare, både i Sverige och utomlands, vi har fått en del frågor gällande tullavgifter och regler för att ta in Baricol® Complete i andra länder, och främst utan för Europeiska Unionen.

Beställningar till andra länder än Sverige (ff a utanför Europeiska Unionen/EU) kan medföra skatter, tullavgifter och ytterligare avgifter pålagda av landet du beställer ifrån. Alla avgifter för paket som hamnar i tullen faller på dig som kund att betala, vi kan ej kontrollera dessa avgifter eller förutsäga kostnaden. Tullregler varierar från land till land, kontakta ditt lokala tullkontor för mer information och gällande lagar om import. Leveranstiderna varierar beroende på tullens hanteringsförfarande. Observera att priset i kassan är exklusive moms vid beställning från länder utanför EU.

För Norge finns exempelvis 350-kronorsgränsen som kan vara bra att känna till för dig som bor i Norge http://www.toll.no/no/netthandel/350kroner/ 

Du som beställare är ansvarig för att produkten lagligen kan importeras till destinationslandet. För Norge finns följande information gällande att köpa vitamin- och mineral produkter och privatimportera dessa till Norge. På sidan finns kontaktuppgifter om du har frågor eller önskar bekräftelse.

https://legemiddelverket.no/…/vitaminer-ikke-lenger…

Om du trots detta får dina Baricol-produkter stoppade i tullen så vänligen skicka ett mail till klassifisering@legemiddelverket.no så får du hjälp.

Sammanfattningsvis, det går vanligtvis alldeles utmärkt att beställa Baricol® Complete till utlandet, men tänkt på att eventuella skatter och tullavgifter kan tillkomma.