Hjälp och support 031 – 333 44 33

Baricol complete

Baricol® Complete
– skräddarsydd för enkelhet

Baricol® Complete togs fram för att göra livet enklare för dig som är överviktsopererad. I Baricol® Complete tabletten har vi samlat allt det du behöver efter din överviktsoperation avseende vitaminer och mineraler. Det är ett tryggt val för dig som har genomgått en överviktsoperation (Gastric bypass eller Sleeve Gastrectomy).

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss. Sedan introduktionen för 3 år sedan har vi flera tusen nöjda användare i Sverige och internationellt.

ikoner

 

 • produktbild-1manad
  produktbild-1manad
  Från: 233,00 kr / månad

  Baricol® Complete prenumeration (1 mån.)

  Baricol® Complete löpande prenumeration ger dig möjlighet att alltid ha vitaminer & mineraler hemma till ett fördelaktigt pris. När du väljer detta alternativ får du produkterna (2 förpackningar motsvarande 30 dagars förbrukning) levererade vid samma tillfälle. 1 månad senare får du nästa leverans. Läs mer om prenumerationer här. Välj brus- eller tuggtablett samt smak i rullisten nedan. Observera att varje val gäller för 1 förpackningar som motsvarar 15 dagars förbrukning. Läs mer om Baricol® Complete.
  Från: 233,00 kr / månad
  Från: 233,00 kr / månad
 • Gratis
  Baricol Complete provpaket
  Baricol Complete provpaket
  Gratis!

  Baricol® Complete Provpaket

  ,
  Baricol® Complete provpaket ger dig möjlighet att testa på tugg- och brustabletterna i dess olika smaker. Baricol® Complete är en skräddarsydd tuggtablett med vitaminer och mineraler som är anpassade för dig som genomgått överviktskirurgi (gastric bypass/gastric sleeve). Förpackningen innehåller 3 tuggtabletter (apelsin, jordgubb och hallon/persika) samt 2 brustabletter (hallon/persika och citrus). Dessutom finns en produktbroschyr med i försändelsen. Baricol® Complete skall vara en del av en sund livsstil, som inkluderar en balanserad diet, mycket vatten och regelbunden motion. Detta är grunden för en positiv prognos efter överviktskirurgi. Baricol® Complete är ett kosttillskott och ej säljs i syfte att ha någon medicinsk effekt eller för att behandla sjukdom. Detta erbjudande gäller enbart för personligt bruk. Erbjudandet gäller endast en gång per person och Baricol Bariatrics AB förbehåller sig rätten att ändra eller upphöra med erbjudandet. Beställningen skall fyllas i av den person som har tänkt att prova produkten. Om detta erbjudande missbrukas kan Baricol Bariatrics AB vidta rättsliga åtgärder.
  Gratis!
  Gratis!
 • produktbild-samling-3m
  produktbild-samling-3m
  Från: 699,00 kr var 3:e månad

  Baricol® Complete prenumeration (3 mån.)

  ,
  Baricol® Complete löpande prenumeration ger dig möjlighet att alltid ha vitaminer & mineraler hemma till ett fördelaktigt pris. När du väljer detta alternativ får du produkterna (6 förpackningar motsvarande 90 dagars förbrukning) levererade vid samma tillfälle. 3 månader senare får du nästa leverans. Läs mer om prenumerationer här. Välj brus- eller tuggtablett samt smak i rullisten nedan. Observera att varje val gäller för 2 förpackningar som motsvarar 30 dagars förbrukning. Läs mer om Baricol® Complete.
  Från: 699,00 kr var 3:e månad
  Från: 699,00 kr var 3:e månad
 • produktbild-samling-6m
  produktbild-samling-6m
  Från: 1 200,00 kr var 6:e månad

  Baricol® Complete prenumeration (6 mån.)

  ,
  Baricol® Complete löpande prenumeration ger dig möjlighet att alltid ha vitaminer & mineraler hemma till ett fördelaktigt pris. När du väljer detta alternativ får du produkterna (12 förpackningar motsvarande 180 dagars förbrukning) levererade vid samma tillfälle. 6 månader senare får du nästa leverans. Läs mer om prenumerationer här. Välj brus- eller tuggtablett samt smak i rullisten nedan. Observera att varje val gäller för 4 förpackningar som motsvarar 60 dagars förbrukning. Läs mer om Baricol® Complete.
  Från: 1 200,00 kr var 6:e månad
  Från: 1 200,00 kr var 6:e månad

En förpackning = enklare vardag

Baricol® Complete är unik på så sätt att den innehåller de vitaminer och mineraler du behöver i en och samma tablett. Med en förpackning Baricol® Complete att hålla reda på, blir det enklare att komma ihåg att ta dina tabletter varje dag. Genom att lösa upp dygnsdoseringen (2 brustabletter) i ett glas vatten eller i en vattenflaska, kan du reducera antalet doseringstillfällen till endast ett per dag. Vi erbjuder en smidig prenumerationslösning som innebär att du alltid har tabletter hemma till det bästa priset, eftersom det är viktigt att du äter dina tillskott dagligen.

 

Valfrihet

Baricol® Complete finns som tugg- och brustablett, eftersom detta möjliggör att vitaminerna och mineralerna blir nedbrutna till sin mest upptagsvänliga form redan i munhålan. Detta är viktigt eftersom magsäcken är mindre (Gastric bypass och Sleeve gastrectomy) och tunntarmen kortare (Gastric bypass) som ställer krav på att upptaget bör ske så tidigt som möjligt.

Dessutom finns tabletten i flera olika smaker för att den ska passa just dig. Via prenumerationstjänsten, som du når via ”Mitt konto” på vår hemsida, kan du lätt byta smaker och formuleringar (brus- eller tuggtablett).

 

Tryggt val

Baricol® Complete tillverkas under strikt kvalitetskontroll. Ingredienserna och dess aktiva mängder är noga utvalda enligt kroppens förutsättningar efter överviktskirurgi. Via vår kundtjänst kan du alltid få hjälp av utbildad personal (vi har tillgång till dietist och läkare).

 

Tuggtablett

Brustablett

Ingredienser: Mineraler (kalciumcitrat, magnesiumcitrat, järncitrat, zinkcitrat, mangansulfat, kopparcitrat, kaliumjodid, krompikolinat, natriumselenat, natriummolybdat). Vitaminer (cyanokobalamin, C-vitamin, d-alpha tocoferol, retinylacetat, nikotinamid, kolekalciferol,kalcium-D-pantotenat, menakinon-7, tiaminhydroklorid, riboflavin, pyridoxinhydroklorid, folsyra, biotin). Surhetsreglerande medel (citronsyra). Stabiliseringsmedel (ekologiskt risextrakt). Sötningsmedel (xylitol, sukralos). Naturliga aromer.

Baricol Complete

 • Beställning till annat land än Sverige

  Baricol Complete får fler och fler användare, både i Sverige och utomlands, vi har fått en del frågor gällande tullavgifter och regler för att ta in Baricol i andra länder, och främst utan för Europeiska Unionen.

  Beställningar till andra länder än Sverige (ff a utanför Europeiska Unionen) kan medföra skatter, tullavgifter och ytterligare avgifter pålagda av landet du beställer ifrån. Alla avgifter för paket som hamnar i tullen faller på dig som kund att betala, vi kan ej kontrollera dessa avgifter eller förutsäga kostnaden. Tullregler varierar från land till land, kontakta ditt lokala tullkontor för mer information och gällande lagar om import. Leveranstiderna varierar beroende på tullens hanteringsförfarande.

  För Norge finns exempelvis 350-kronorsgränsen som kan vara bra att känna till för dig som bor i Norge http://www.toll.no/no/netthandel/350kroner/ 

  Du som beställare är ansvarig för att produkten lagligen kan importeras till destinationslandet. För Norge finns följande information gällande att köpa vitamin- och mineral produkter och privatimportera dessa till Norge. På sidan finns kontaktuppgifter om du har frågor eller önskar bekräftelse.

  https://legemiddelverket.no/…/vitaminer-ikke-lenger…

  Om du trots detta får dina Baricol-produkter stoppade i tullen så vänligen skicka ett mail till klassifisering@legemiddelverket.no så får du hjälp.

  Sammanfattningsvis, det går vanligtvis alldeles utmärkt att beställa Baricol Complete till utlandet, men tänkt på att eventuella skatter och tullavgifter kan tillkomma.

 • Botar Baricol® complete bristsjukdomar?

  Baricol® Complete är inte någon behandling. Tabletten är ett kosttillskott som är skräddarsytt för att täcka det ökade behov som uppstår efter en överviktsoperation. Om man har en har en dokumenterad  vitamin- eller mineralbrist eller får behandling bör man rådfråga läkare.

 • Är cyanokobalamin farligt?

  Svaret är nej. Cyanokobalamin (en ofarlig förening enligt Läkartidningen, volym 94, nr 10, 1997) har använts i flera decennier och är väldigt väldokumenterad och effektiv avseende tillförsel av B12. Dokumenterade biverkningar av cyanokobalamin (1000-2000 mikrogram) enligt Fass.se är följande; Sällsynta (≥1/10 000, <1/1 000) allergisk reaktion, feber, utslag av acnetyp och nässelfeber.

  Efter en överviktsoperation är det mycket viktigt att få tillskott av B12 eftersom man har mycket svårt att ta upp B12 i tunntarmens sista del, ileum. Cyanokobalamin omvandlas till fritt kobalamin och förs till cellerna i form av hydroxykobalamin och konverteras i cellvätskan till metylkobalamin eller i mitokondrierna till 5-deoxyadenosylkobalamin.  Cyanokobalamin skapar metylkobalamin och 5-deoxyadenosylkobalamin som representerar två distinkta metaboliska funktioner i kroppen vilka båda behövs.

  Att använda enbart B12 i form av ex metylkobalamin anses inte fullständigt (European Journal of Clinical Nutrition. 2015, 69, 1–2). Därför har vi valt att, i beaktande av aktuellt kunskapsläge, använda cyanokobalamin som anses som ett säkert och beprövat sätt för att tillföra vitamin B12. Gällande Baricol® Complete så har vi fått rapporter från sjukvården och våra användare om att kobalaminvärdena för dem som äter tabletten ligger bra. Flertalet slipper numer även injektioner av B12 som en följd att de börjat äta Baricol® Complete.

 • Varför är Baricol® Complete lämplig för överviktsopererade?

  Baricol® Complete togs fram för att göra livet enklare för överviktsopererade. Baricol® Complete är en skräddarsydd tablett.

 • När efter operationen kan jag börja med Baricol® Complete? 

  Du kan börja ta Baricol® Complete direkt efter operationen. Vi rekommenderar att du följer klinikens anvisningar.

 • Kan jag få dumping av Baricol® Complete? 

  Det finns inga ingredienser i Baricol® Complete som kan framkalla dumping. Om du har lätt att dumpa på ett stort vätskeintag under kort tid ska du dock tänka på att inte dricka brusblandningen allt för fort.

   

 • Hur beställer jag baricol® complete?

  Du beställer våra produkter lättast genom att besöka vår hemsida www.baricol.se alternativt genom att ringa till oss på telefon 031-333 44 33. Vårt lager, kontor och kundtjänst finns i Göteborg. Normalt skickas varor som beställs ut samma dag. Din beställning når dig i så fall inom 1 – 3 arbetsdagar.

 • Går det bra att resa utomlands med Baricol® Complete? 

  Självklart! Efter en överviktsoperation vill vi att vardagen – och lyxen – ska flyta på så bra som möjligt. Det är inga konstigheter att resa med Baricol® Complete i varken handbagage eller incheckat bagage. Det är dock en fördel om du behåller tabletterna i originalförpackningen. Trevlig resa!

 • Hur tar jag Baricol® Complete?

  Baricol® Complete tuggtablett doseras 1 tablett 3 gånger per dag. Du kan naturligtvis ta 2 tabletter på morgonen och 1 tablett på kvällen om du har svårt att komma ihåg tillfället mitt på dagen. Baricol® Complete brustablett löses upp i ett glas vatten och det tar ca 1 minut innan tabletten är upplöst. Drick gärna omgående. Vissa väljer att lägga båda tabletterna i sin vattenflaska och dricka under lite längre tid. Tänk på att i sådant fall skaka om flaskan varje gång innan du dricker för att vara säker på att du får i dig det viktiga kalciumcitratet.

   

 • Kan jag äta Baricol® Complete innan operationen?

  Baricol® Complete är anpassat för den förändrade anatomin efter en överviktsoperation, men om du vill börja med Baricol® Complete för att “fylla på förråden” innan operationen kan du göra detta.

 • varför finns inte Baricol® Complete att köpa i butik?

  Genom att sälja direkt via vår e-butik kan vi hålla ett lägre pris. Många anser också att e- handel är ett smidigt och bekvämt sätt att beställa hem varorna. På så sätt får du också en regelbunden leverans hem till dig. Utan mellanhänder kan vi erbjuda dig ett billigare alternativ och en enklare vardag.

   

   

 • Kan man få Baricol® Complete utskrivet på recept?

  Nej, detta eftersom Baricol® Complete inte är ett registrerat läkemedel utan ett kosttillskott. Produkten säljs ej i syfte att ha någon medicinsk effekt eller för att behandla sjukdom.

 • Varför finns inte Baricol® Complete som kapslar eller dragerade tabletter?

  Baricol® Complete finns som tuggtablett och brustablett, eftersom detta möjliggör att vitaminer och mineraler då bryts ner till sin mest upptagsvänliga form redan i munhålan. Vid operationerna Gastric bypass och Sleeve gastrectomy ändras anatomin i den övre delen av magtarmkanalen som även b la påverkar produktion av saltsyra, vilket gör att exempelvis kapslar och vanliga tabletter är mindre lämpliga formuleringar. Upptaget av mineraler och vitaminer bör ske så snabbt som möjligt och då är tugg – och brustablett optimala beredningsformer Padwal R., m fl. Obesity Rev 2010;11(1):41-50.

 • Finns det något alternativ till Baricol® Complete?

  Baricol® Complete är en unik produkt på den europeiska marknaden. Vi har arbetat med överviktskirurgi sedan början av 2000-talet och har insett att det finns stora behov av förbättringar av eftervården. Baricol® Complete togs fram för att göra livet enklare för överviktsopererade. En tablett Baricol® Complete 1 till 3 gånger per dag ersätter i de flesta fall 4 andra produkter.

 • Vad kostar Baricol® Complete?

  Vårt mest prisvärda erbjudande av Baricol® Complete får du vid tecknande av en löpande prenumeration med 12 månaders intervall. Det kostar 2 280 kronor för 12 månaders förbrukning (3 tuggtabletter dagligen) som ger en dygnskostnad på 6,33 kronor. Inga andra avgifter eller fraktkostnader tillkommer.

 • Påverkar Baricol® Complete blodsockret?

  Baricol® Complete är helt sockerfritt och innehåller endast omsorgsfullt valda sötningsmedel. De sötningsmedel som används är xylitol och sukralos, vilka inte påverkar blodsockret.